אני לא יודע למי הזקתי

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א,
לפני זמן עמד רכב בצורה לא חוקית(זה הפריע לתנועה) אני רציתי לצאת מחניה והוא הפריע אבל בכל זאת הסתדרתי ויצאתי תוך כדי הרגשתי שאני נוגע במשהו אבל חשבתי שזה מהפחים שהיו לידי .אח"כ שמתי לב שחלק ברכבי התקלף.
השאלה מה עלי לעשות במקרה הנ"ל?
*איני יודע מי בעל הרכב.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה לא יודע מי בעל הרכב אין מה לעשות. במקרה שלך לא ברור שאתה חייב לשלם.

אם לא הייתה אפשרות לצאת מהחנייה, יש להיפטר משום עביד איניש דינא לנפשיה. גם אם הייתה אפשרות, אם מדובר שקילוף צבע שלא מקובל להוציא הוצאה לתקן, המזיק פטור מלשלם. וכן מזיק שמסתפק אם הזיק אינו חייב לשלם אם לא הוכח שהוא הזיק. ולכן יש צדדים רבים שאתה לא חייב לשלם.

בהצלחה.