שמירת תור ע"י ילד

שאלה:

שלום,

א. לאיזה חלק בשו"ע שייכות הלכות קדימה בתורים ושמירת תור, האם זה חושן משפט?

ב. הייתי היום (ז' בתשרי) בבית הוראה מסויים, שעל דלתו היתה הודעה: "החל מ-ד' בתשרי אין לשמור תורים ע"י ילדים"

האם יש לזה סיבה הלכתית (לרגל התקופה בה אנו נמצאים, ערב סוכות עם הרבה שאלות על ארבעת המינים), או שכנראה זה רק משום דרכי שלום, שהעומדים בתור לא יריבו וכד'?

תשובה:

שלום וברכה,

המושג של תור בהלכה נלמד מהפסוק של צדק צדק תרדוף – מוטל על האדם להתנהג בצדק וביושר. ולכן אין להעמיד ילד שיתפוס תור להורים שטרם הגיעו לבית הוראה, משום שאין זה מהצדק והיושר שמי שישים את בנו יהיה קודם בתור.

בהצלחה.

מקורות:

על מקור ההלכתי בשמירת תור ראה כאן.