שאל חפץ וטוען שהחזיר

שאלה:

השאלנו כמה בנות מטען ממוסד לצורך לימודי. ההשאלה נרשמה על שם אחת הבנות וכולנו העברנו את המטען בינינו. המטען היה אצלי אחרונה ואני הגעתי במיוחד להחזיר אותו(לפחות לפי זיכרוני)
מאז המזכירה טוענת שהוא אינו נמצא ושאני צריכה לקנות חדש(עולה בסביבות 100 ש"ח)
השאלה אם אני באמת חייבת למרות שאני זוכרת שהחזרתי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם את טוענת שהחזרת, וזכור לך שהחזרת, את לא צריכה לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

שואל שטוען ברי שהחזיר פטור מתשלומים. גם אם הצד השני טוען בבירור שלא החזיר. אם השואל טוען שמא והמשאיל ברי, חייב השואל לשלם, כדין איני יודע אם פרעתי והלה תובעו בברי שמבואר בשו"ע סימן עה סעיף ט.