קביעות סעודה

שאלה:

שלום רב

ברצוני לדעת האם עוגות פתיבר וקייקים (cakes) מצטרפים מ-216 גרם והלאה ליטול ידים עליהם ולברך מוציא וברכה"מ ?

וכן יש לי אותה שאלה לענין סוגי מזונות שמכילים שלשת התנאים (ממולא..) האם מצטרפים לדין זה ?

אני שואל את זה בגלל שאין רגילות כלל לאכול כמות גדולה מדברים אלה

תודה

תשובה:

ודאי הם מצטרפים כיון שיש להם תואר פת. מה שלא מצטרף זה תבשיל מזונות או בלילה מאוד רכה נשפכת, כמו של בלינצעס או וופל.

גמר חתימה טובה.