צניעות

שאלה:

יש לי שכן כבן 50, מעצבן מאד. מזה 13 שנה שאני גרה בבנין והוא לא גומר לעלות לי על העצבים בכל מיני עניינים.
אתמול הוא העיר לילדים לנגד עיני, ואני התעצבני והתפרצתי עליו בצעקות.
רציתי לשאול אם זה נקרא פריצות, ואם כן, איך לשוב על כך בתשובה.

תשובה:

זה לא פריצות, אבל כעס זה דבר גרוע מאוד, חז"ל אמרו כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה, כל הדברים יש לומר בנעימות ובעדינות.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח על התשובה המהירה והמתומצתת.
    איך שבים בתשובה על עוון כעס? וכן אם לא שיברתי כלים בחמתי – האם גם אז זה נקרא כאילו עבדתי ע"ז?

  2. מנסים לעבוד על זה. כולנו עם חולשות כאלו ואחרות, החכמה היא לשים לב מה הנקודות החלשות אצלנו ולנסות להתגבר, לחשוב איך היה נכון יותר להגיב, ואני בטוח שזה יעשה גם טוב יותר בבית, ובובדאי גם יתן דוגמא אישית נכונה יותר לילדים שראו את זה, אני בטוח שלא היית רוצה לראות את ילדיך צועקים על שכנים בחדר מדרגות, אבל צריך לשים לב שהילידים במידה רבה הם מראה של מה שראו בבית. אז כדאי מאוד לעבוד על זה לתת להם חינוך לעדינות נעימות נדיבות והארת פנים.
    שנה טובה ומבורכת.

  3. תודה רבה!!!!
    אגב, לגבי הילדים – שיתפתי אותם לאחר מעשה ברגשות הקשים שלי, ובחרטה העמוקה. וקיבלתי על עצמי לא לדבר על השכן הספציפי הזה, ודרשתי שיקבלו גם על עצמם – לא לדבר עליו בנוכחותי.