צום כיפור – אבנים בכיס המרה

שאלה:

גילו לי לפני כמה ימים אבנים בכיס מרה הרופא ממליץ על ניתוח בשל כאבים חזקים מזה חודשיים השאלה היא האם זה מזיק לצום בבדיקות הדם ראו שיש איזושהי דלקת בגוף או הליך דלקתי

תשובה:

ככל שיש חסימה בדרכי המרה יש לשתות לשיעורים, אם יש כאבים קוליקיים יש להתייעץ עם רופא גסטרו, בהחלט יתכן גם כן שצריך לשתות לשיעורים, כח אדם לפי מצבו. עצם המצאות האבנים ללא חסימה ללא דלקת וללא כאבים משמעותיים אינה מהווה בצום בעיה, לכן כאמור חובה להתייעץ עם הרופא המטפל.

רפואה שלמה.