לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סכך בסוכות ממסגרת ברזל / מעמיד

שאלה:

שלום

סוכה עם מסגרת ברזל (סוכות ירושלים, נחלים וכדו'), לא מניחים את הסכך ישירות על הברזלים אלא על קורות שמונחות על הברזלים.
האם זה רק עניין שהסכך לא יעמוד בזכות הברזלים ובעצם אפשר להניח 2-3 קורות מעץ באמצע הסוכה ועליהם את הסכך שנשען בעצם על אותם קורות, או שיש עניין שהסכך לא ייגע או לא יישען על הברזלים כלל גם הברזלים של המסגרת בצד אף שהסכך בעצם מוחזק בזכות הקורות עץ באמצע?
וכן, לא משתמשים באזיקונים בכדי לקשור את הסכך לקורות עץ, אך ניתן לשים על הקיינעס שעל הקורה, קורה נוספת ולהדק את 2 הקורות כשהקיינעס באמצע וכך זה הסכך יציב, האם יש לעשות זאת דווקא בקצה של הקורות היכן שאין סכך או שאפשר להשחיל את האזיקונים אף באמצע הקורות דרך הקיינעס עצמו (אך האזיקונים אף שעוברים דרך הקיינעס הם מהדקים רק את הקורות זו לזו)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אם זה מוחזק על ידי העץ לא מפריע שנוגע קצת בברזל.

2. בעיני לא מועיל לעשות את הרעיון הזה של הקרשים, שכן הקורה העליונה נחשבת אף היא חלק מהסכך, לא רק המחצלת, כך שכאשר אתה קושר אותה והסכך יחד באזיקון, בעצם קשרת את הסכך בדבר המקבל טומאה. האפשרות היחידה היא באמת להניח כמות גדולה יותר של קרשים באופן שהסכך אינו עף ברוח מצויה, ואחר כך לחזק עם האזיקונים. או כמובן לקשור בסיבי גווה שאינם מקבלים טומאה.