כפרה על הפרת נדר

שאלה:

שלום רב לכם דיינים מומחים,

נדרתי נדר ונשבעתי שבועה שלא לשחק בסוגה מסוימת של משחקי מחשב הקרויה CRPG, שכן סוגה זו שטופה באזכורים רבים לעבודה זרה (אלי שקר, כוהנים המקבלים מהם כוחות, קוסמים ועוד), וכן הם גוזלים זמן רב מידי מענייניי היום-יום.

לצערי נכשלתי בהפרת הנדר והשבועה מספר פעמים.

כעת נפשי נרגעה ואני מקיים את הנדר והשבועה, אבל – כיצד עושים כפרה (למעט תפילה ותחנונים שכבר עשיתי)?

תודה וגמר חתימה טובה לכבודכם ולכל עם ישראל!

תשובה:

התשובה מורכבת מחרטה עזיבת החטא וקבלה לעתיד, יחד עם וידוי, מכאן ולהבא חובה לשמור נדרך, וכדאי גם לעשות התרת נדרים כדי שחלילה לא תכשל שוב.

גמר חתימה טובה.