הבן וחברתו מוזמנים ליום כיפור

שאלה:

בני מעוניין להזמין את חברתו בכיפור לביתנו ללינה , כפי שהיה בשנה שעברה אך הם הסכימו לבקשתי שתישן בחדר בנפרד מאחר ואני דתיה ולכן לא מזמינה אותה לשבתות (אעפ״י שאני מאוד אוהבת אותה ) בני ביקש שהפעם לא אבקש ממנה לישון בחדר בנפרד כדי שלא תיפגע מה עלי לעשות. תודה. רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין לאפשר להם לישון יחד. אני רוצה לומר לך כלל חשוב שיעזור לך וגם לאחרים בכל הנוגע במערכות היחסים העדינה שבין בני משפחה קרובה חילונים ודתיים. מתי נוצרת פגיעה ועלבון? כאשר אתה לא עקבי, לא עניני ומערב רגשות. אם הבן שלך מבין שיש לך ערכים דתיים וזה לא בידך לוותר על זה, זו התורה, זה מה שהבורא מצווה, זה פשוט לא נושא שנתון לשיקול דעתך, אז אין ענין של עלבון! כמו שאתה לא דתי אני כן דתיה וזה מה שהדת מחייבת! אבל ברגע שאת פעם כן פעם לא, נכנעת ללחץ כזה או אחר וכו', אז כאשר תרצי משהו שאת מאמינה בו יהיה עלבון. כי אם זה נתון לשיקולך ולהחלטתך ולשינויים, אז למה עכשיו את דורשת את זה?! זה מעליב. לכן אדרבה, ככל שתהיי יותר עקבית ועקרונית כך לא יהיה עלבון. כל אדם תרבותי בעל נימוסים יודע שכאשר מתארחים אצל מישהו לא פוגעים ברגשותיו, לא מדליקים אור בשבת, ולא ישנים יחד בצורה כזן. אין סיבה לעלבון. העיקר לומר הכל בעדינות ובנעימות ועם חיוך, אבל בעקביות.

בשורות טובות וגמר חתימה טובה.