לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סופרת שמציגה את עצמה בשם בדוי

שאלה:

בתור סופרת , האם כתיבת שם עט – בתור שם בדוי שלא יזהו אותי נחשבת לגניבת דעת?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לסופרת להזדהות עם שם בדוי, ואין בכך גנבת דעת. גנבת דעת היא שעושה מעשה בעורמה כדי לקבל או לתת טובת הנאה. אבל סופרת שמציגה את עצמה בשם בדוי לא לוקחת איזה טובת הנאה משום אדם.

אם הסופרת משתמשת בשם של סופרת אחרת יש בזה גנבת דעת של הקוראים בכך שמציגה את עמה בשם סופרת מפורסמת.

בהצלחה.