עזרה לגוים בארץ

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב.
אבא של אשתי עלה לא מזמן לארץ וגר לידינו. הוא יהודי אבל לא דתי. יש לו בן לא יהודי -בהמה במלוא המובן של המילה . זהו גם כביכול אח של אשתי הצדיקה שעברה גיור. אשתי נגעלת מהאח הזה אבל האבא מצטער שהם לא כל כך בקשר ומנסה בכל מיני דרכים להביא שלום ביניהם. עכשיו האח הזה מחמת המלחמה ברוסיה עושה צעדי ענק לדרוך בארץ הקודש. הוא כבר עשה לפני כמה זמן עליה הלווה כסף ואחרי זה זרק הכל וברח בחזרה לרוסיה בקללות וגידופים על ארץ הקודש. עכשיו אבא שלה ניגש אלינו אם שאלות דחופות לעזור לו אם כל מיני דברים להגיע לארץ.
שאלתי מה אפשר ומה אסור לעשות עבור גויים בארצינו?
זה שאנחנו דוחים את החלק המשפחתי ההוא גורם להרבה אי הבנות מצד האבא.. אחרי הכל גדלו ביחד.. מה הזלזול הזה פתאום…
איך להתנהג אם זה נכון?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה באמת לא פשוטה. יש לנו ענין למנוע גויים מלעלות לארץ, אבל מצד שני אסור לגרום לאי הבנות כאלו עם אבא, תענו לכל מה שהוא שואל, אבל אל תצאו מגדרכם כדי לסייע. כלומר תעזרו אבל פסיבי… מה שמבקשים תעשו ולא יותר. הרי הדברים הללו בלאו הכי יעשו על ידי מישהו… ואין טעם לריב בשביל זה.

בשורות טובות ושבת שלום.