נשים בהריון בכיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מרן בשו"ע כותב שאם יש שני רופאים שאומרים שצריך לאכול בכיפור ולעומתם יש מאה רופאים שאסור מאכילים .

כיום יש המון אולי אפילו רוב רופאים שאומרים שאישה בהריון חייבת לשתות בצום אם לא זה יכול לגרום ח"ו להפלה או דברים אחרים.

האם יהיה מותר לנשים בהריון לשתות בשיעורים ביום כיפור?
תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תשובה:

ראשית, לא נכון מה שאמרת. שוחחתי בענין זה עם פרופסור שמחה יגל ראש מחלקת נשים בהדסה ועוד רופאים, אין כל בעיה לצום בהריון תקין, תוך שימת לב לאירועים חריגים. בכל מקרה, מה שנאמר בשו"ע מדבר על חולה ספציפי שצריך הבחנה, אבל הוראה כללית כזו היא הרי נגד המפורש בשו"ע שנשים בהריון צמות… אין דעה לרופאים בטח לא חילונים וגויים, נגד מה שמבואר במפורש בהלכה, רופא יכול לחוות דעה לגבי חולה ספציפי שהוא מאבחן שאסור לו לצום.