מעשר כספים ממתנת כסף

שאלה:

שלום
רציתי לשאול
א.אם היינו אצל ההורים בחג וכיון שעזרנו להם בהכנת אוכל לחג נתנו לנו בסוף החג מתנה כספית האם צריך לתת מעשר מזה
ב. קרוב משפחה שנותן כסף או תלוש עבור הוצאות החגים האם צריך לתת מעשר מזה

תשובה:

כל מתנה כספית מחוייבת במעשר אלא אם כן הנותן מקפיד שזה ילך לצורך מסויים. תלוש אינו חייב במעשר כיון שזה לא מתנת כסף אלא מתנת חפץ, אפשר לרכוש רק באותה חנות מסויימת.

כמובן, אם לפי מעמדכם הכלכלי אתם פטורים ממעשרות אז אין שאלה.

ברכה והצלחה ושבת שלום.