האם אפשר להקל בבדיקות כשיש כתמים

שאלה:

שמעתי פעם שלפעמים יש מקום להקל לא לבדוק את כל שבעת הנקיים, אני שואל על מקרה של אשה אחרי לידה שהרבה זמן לא מצליחה בבדיקות של ז' נקיים,
והנה, הרי מהתורה זה בכלל דם טוהר, אז אולי אפשר להקל לה לא לבדוק בכל יום? תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אשה אחרי לידה שמצוי שהמקום רגיש ונפצע, יש להקל לה שלא לבדוק בכל הימים. גם כשהבעיה היא בגלל הפרעה הורמונלית יתכן שיש להקל בזה בשעת הדחק גדול, ובלבד שיש לה בגד להן ולא הרגישה, כמובן ראשון ושביעי חובה לבדוק. ככל שמדובר בפצע ניתן לאמתו אצל בודקת טהרה ולעיתים גם כדאי לטפל בו. בכל הנוגע להפרעה הורמונלית יש לאזן את ההורמונים באמצעות תרופות קלות, כדאי להתייעץ עם רופאת נשים.