בשר בחלב בתנור

שאלה:

יש לנו תנור בשרי למרות שמעל שנה כבר לא אפינו בו בשרי
אבל אנחנו אופים בו חלות ועוגות פרווה וגם דגים עם תבלינים ושום
הבת שלי הכניסה לתנור ביגל קפוא וחיממה אותו עד שהבייגל נהיה רותח
הבעיה שהבייגל הזה אולי נגע בו חלבי ואולי היה עליו חלבי אשתי הביאה אותו עם קופסת גבינה ממה שנשאר לה מאיזה מסיבה חלבית
כשהבת הוציאה את הבייגל מהתנור
הסתכלתי והיה עליו איזה כתמים קטנים לבנים
היא שמה את הבייגל ישר על תבנית שהייתה בתנור
מה עושים עם התבנית והתנור תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה רק ספק [הכתמים הלבנים זה יכול להיות גם קמח וכדומה?] לגבי שימוש פרווה בודאי אין בעיה, ובכל מקרה כיון שהתנור והתבנית אינם בני יומם וגם אין בהם ליכלוך בשרי כרגע, ניתן להכשיר בליבון קל, תנקו את שניהם, ו24 שעות לאחר הבייגל, תפעילו על חומו המירבי כשהוא ריק ורק התבנית בפנים וזה כשר.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. התברר היום שהבייגל נאפה במסעדה חלבית והמשגיח
    שם אמר שזה בתנור פרווה מיוחד לבייגלים אבל
    הוא ממליץ להכשיר כי אולי נגע חלבי
    וגם הכתמים זה לא כ"כ נראה לי קמח זה היה די מרוח
    אמנם כשמללתי את זה זה היה לפירורים קטנים
    ועכשיו אשתי אומרת שנ"ל שראתה באמת על אחד משני הבייגלים גבינה
    אז השאלה האם עדיין מספיק הליבון קל וגם איך עושים
    התבנית מליאה בפירורים שחורים שרופים בקושי לפני פסח מצליחים לנקות איך שהוא ועושים מכירת חמץ
    אבל בשרי ממש השתמשנו רק לפני יותר משנה
    פעם אחת או פעמיים
    וגם עוד שאלה האם אפשר להכין בזה לפני הכשרה חלות
    לשבת ודגים פרווה שאוכלים חם בכלים בשריים
    תודה רבה