קניה במשתלה לאחר שמיטה

שאלה:

שלום רב
האם מותר לאחר השמיטה לרכוש צמחים ממשתלה שהיתה תחת כשרות (מן הסתם של )היתר מכירה?
אציין כי המשתלות קונות זו מזו צמחים כך שהפרחים פעמים רבות מגיעים בכלי עם שם משתלה אחרת
(יש משתלות גידול ויש משתלות מכירה וטיפול שגם מגדלות קצת)
האם מותר וכיצד?

תשובה:

אין לקנות שתילים שנעשו באיסור, יש לברר על משתלות שתחת השגחה ורק משם לקנות. מה שנעשה תחת קורת גג ובעציץ שאינו נקוב מותר לקנות, אבל מסופקני אם ניתן לדעת זאת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שוב, במשתלה עם הכשר טוב גם בעיה זו יש לה פתרון, אמנם חשוב לדעת שלא בהכרח זה ימנע את הצורך במנין שנות ערלה. יש בענין כמה תנאים לגבי גודל הגוש ואופן ההובלה.