צום כיפור בתת משקל

שאלה:

שלום,
שוקלת 43 קג, בת 29 גובה 1.59. נחשבת בתת משקל אמנם לא קיצוני אבל עדיין 5 קג פחות. סובלת כבר כמה שנים ממעי רגיז עם תסמינים לא פשוטים, שלשולים וכאבי בטן לסירוגין. בדכ הצום עובר עלי יחסית בסדר אבל ב 6 שעות האחרונות כאבי בטן ובצאת הצום גם אם אוכלת רק עוגיה, משלשלת וכך במשך יומיים אז שלא נדבר על חזרה לאכילה. אני מסורתית, מתה מפחד לא לצום אבל באותה נשימה לא רוצה להחמיר את התסמינים של המעי רגיז בהימנעות ממושכת מאכילה. מה עלי לעשות מבחינה הלכתית? לצום כרגיל כמו כל שנה ופשוט לסבול כמה ימים אחכ ובמהלך הצום או לשתות ולאכול לסירוגין?

תשובה:

שלום וברכה

צום יום כיפור הוא חמור מאוד, ולכן רק במצב של פיקוח נפש יש להמנע מלצום, כל כאב או סבל שאינו מסוכן הנגרם מכך אפילו כמה ימים, אין בו כדי להתיר להמנע מלצום. יחד עם זאת, תתייעצי עם הרופאה שלך כיצד להכין את הגוף טוב לצום, בדרך לל אכילת חלבונים בשיעור גבוה יחסית, ושתייה מרובה, מועילה, אבל כדאי להתייעץ.

צום קל וגמר חתימה טובה. ורפואה שלמה.