ספק אם שולם

שאלה:

שלום וברכה,
בעבר קניתי בחנות, ניגשתי לקופה ושילמתי בכרטיס אשראי. לאחר מכן ראיתי שקיבלתי הודעה לטלפון שהכרטיס לא עבר. חזרתי לחנות ואמרו לי שיכול להיות שהעסקה כן בוצעה ושאבדוק בהיסטוריה של הכרטיס (יכול להיות שניסו להעביר בטעות פעמיים ובפעם השניה הכרטיס לא עבר, וכן יכול להיות שבפעם הראשונה לא עבר הכרטיס ולבסוף חייבו בפעם השניה). חיפשתי בהיסטוריה של הכרטיס ולא מצאתי חיוב של המקום הזה, העניין הוא שיכול להיות שהשם העסקי של החנות שונה מהשם ששלחו לי בהודעה וכן שילמתי.
שאלתי היא האם עלי לשלם לחנות, או שבגלל שיש כאן ספק, ולכאורה אם הכרטיס לא היה עובר הקופאי היה שם לב מיד לדבר, לא מוטלת עלי האחריות לשלם.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לשאול את בעל החנות מה השם של החנות שלהם שאמור להופיע באשראי, ואז תבדוק. או שתבדוק לפי המחיר והתאריך, אם לא בוצע חיוב של אותו מחיר באותו תאריך הרי זה סימן שלא שילמת, ועליך לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

אם לא הייתה אפשרות לברר והלקוח היה מסופק, לא חייב לשלם שוב כיון שזה מוטל על הקופאי לבדוק אם התשלום התקבל. אולם במקרה הנ"ל שניתן לברר את הספק, הלקוח לא יכול להיפטר אלא עליו לברר את התשלום התקבל.