לימוד לעילוי נשמה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מצאתי שבסידורים שונים הובאה תפילה לאומרה בתום לימוד משניות לעילוי נשמה. האם נכון לאומרה גם בתום לימוד גמרא ביחיד לעילוי נשמה? אם אני מכוון שלימוד תורה זה לעילוי נשמת פב"פ, מבלי להוסיף תפילה כלשהי בסוף הלימוד, האם זה עדיין מסייע וגורם נ"ר לנפטרת?
תודה רבה וגמח"ט

תשובה:

אפשר לומר גם לאחר לימוד גמרא. כמובן האמירה הזו אינה מעכבת והלימוד נזקף לעילוי נשמת הנפטרת גם ללא תפילה זו.

בשורות טובות.