כיבוד סבא

שאלה:

כבוד הרב שלום וברכה!
סבא שלי כל הזמן יורד עליי ומגיע איתי לוויכוחים צורמים בלשון המעטה איך אני אמורה להתייחס עליו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש להתייחס אליו בכבוד. הכלל צריך להיות מאוד ברור: אין ויכוח בלי שני צדדים! אם לא נגררים לויכוח, הוא לא מתקיים. אני מניח שלסבא יש ביקורת כל שהיא עלייך בדבר מה, נניח שאינו צודק ולא נכנס לזה עכשיו כי זו לא הסוגיה, יש שני רכים לפנייך: אחת, לענות לו ישר וברור… וזה לא נכון, כי הוא עונה חזרה וכו' וכו'. אפשרות שניה, להקשיב, להנהן, אפילו לומר תודה ולעבור הלאה. מה יכול להווצר מזה? נניח הוא יאמר: מה את מהנהנת תעני מה את חושבת? תגידי: תודה סבא אני אחשוב על הדברים שאמרת. זהו. אחרי עשר פעמים כאלו כל האוירה תשתנה והוא גם יראה שזו לא הצורה לפנות אלייך. העיקר לכבד.

בשורות טובות.