חלום

שאלה:

לפני כחודש וחצי בעלי נפטר ממחלת הסרטן בגיל צעיר, בסוף חייו הוא לא דיבר כבר.
חלמתי עליו שהוא ישן במיטה בבית של סבתא שלי שאינה בחיים היום, ואז הוא מדבר אלי ואומר שניסה להגיד לי שכואבות לו הידיים, אני מסתכלת על הידיים ורואה כתמים אדומים עליהם ואז הוא קם מהמיטה והתיישב על הריצפה ואמרתי לו שאקח אותו לרופא, חיפשתי כיסא גלגלים בשבילו ואז התעוררתי.
אני מוטרדת מהחלום,
אודה אם כבוד הרב יוכל להגיד לי מה פירוש החלום.
תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

מן השמים תנוחמי ולא תדעי צער.

אין משמעות לחלום. הדבר הכי טבעי בעולם, שבתקופה הראשונה לאחר הפטירה שכל היום חושבים על הנפטר ועסוקים בענין הזה, זה בא גם בחלום הלילה. כך שאין כל סיבה להתייחס לחלום הזה. כמובן יש לזכור תמיד לעשות לעילוי נשמתו דברים טובים, חיזוקים במצוות, לדאוג שיאמר עליו הקדיש בכל תפילות היום וכו'.

בשורות טובות ישועות ונחמות.