הגומל לאחר לידה שקטה

שאלה:

לצערי ילדתי בקיסרי עובר מת בגלל קשר בטבור ….
ולגביי ברכת הגומל האם אני חייבת ללכת לברך?מתביישת שיתחילו לשאול שאלות לגביי ההריון והלידה .. ניתחו אותי בחודש 7 ..

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את המאורע הלא קל שעברתם. יתן ה' שמעתה תדעו רק נחת ושמחה כל הימים ללא צער ועוגמות נפש.

באופן זה תוכלי לסמוך על המנהג הרווח בהרבה קהילות, שאשה אינה מברכת הגומל אלא באה לבית הכנסת בשבת בבוקר ושומעת את בעלה עולה לתורה ואומר ברכו את ה' המבורך וכו' ועונה אחריו אמן, ובכך נחשב לה כברכת הגומל. ראה משנה ברורה ריט, ג.