דין בר"ה וביום הכיפורים

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול מה הכוונה לזכות בדין בר"ה,
הייתה לי שנה קשה מאד מבחינות רבות וניטלו המון דברים גשמיים (ובגלל הייסורים שסבלתי התקשיתי מאד לקיים מצוות רבות ובכללן להתפלל אולם ה' נתן לי סיעתא דשמיא להתחזק בו בביטחון ובאמונה)

האם זה אומר ששנה שעברה יצאתי חייבת בדין?
בעולם רווחת ההשקפה שכדי לקבל שפע גשמי צריך לחזור בתשובה ולהתחזק ברוחניות בחודש אלול ולכן שאלתי צפה מאליה.
אשמח לתשובה כנה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את שאלתך. למעשה אין לה תשובה! משום שיש הרבה חשבונות שמים, לא תמיד זה עונש על משהו, לפעמים נסיון או תפקיד ולפעמים סוג של כפרה הנובעת אדרבה מזכות לכפר כאן בעולם הזה, אין לנו ידיעה ברורה. מה שאנחנו כן יודעים זה שהכל ממנו, ובראש הנשה נקבעים עיקרי המאורעות שיקרו השנה, מה הסיבה זה עוד נושא.

העיקר הוא להתחזק בימים גדולים אלו, ולא רק בכדי לזכות בשנה טובה, אלא באמת בשביל להתקרב לבורא יתברך שבימים אלו קרוב אלינו מאוד, ואפשר לקבל הרבה קירבה כזו לכל השנה והרבה תעצומות נפש.

תתחזקי בשמירת המצוות ובכח התפילה והאמונה ובעזרת ה' תראי רק טוב.