קניית ארבע מינים לקטן היודע לנענע ולא לקרוא

שאלה:

1 מדברי הפוסקים משמע, שטוב לקנות לילד כדי שיוכל להתפלל עם הציבור.
מה הדין בילד בן 6 שיודע לנענע כשמדגימים לו, אבל עוד לא יודע לקרוא?
2 יש לי ילד בן 8 שאני קונה לו סט, האם רצוי לקנות בנפרד גם לבן 6, או שאפשר לקנות לשניהם אחד , בצירוף שיטת הרשב"א שיש ברירה ואין צורך בהקנאה?

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא לא יודע להתפלל אין חיוב לקנות לו בנפרד אבל יש לתת לו לנענע כמובן, חובה לחנכו בקיום המצוה.

לדינא אנחנו חוששים לדעה שיש לתת להם ארבעת המינים שכשרים לגמרי, וביום הראשון לא יהיה שאול, ראה משנה ברורה סי' תרנח ס"ק כח. אלא שאתה יכול להקנות לו את שלך לאחר שיצאת בו את המצוה אתה ושאר הגדולים שזקוקים לכך ובשאר ימים הוא יהיה שאול בידך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי בת 9 שרוצה לנענע ולברך, ובן 8 ובן 6.
    חשבתי לקנות אחד לכל הילדים , ולסמוך על שיטת הרשבא שיש ברירה באתרוג השותפים, שהרי בקטן סומכים גם על שיטות שאינן עיקר כמו שמצאנו במשנ"ב ביחס למלוא לוגמיו.
    מה דעתכם