קטיף פירות שביעית בשנה השמינית

שאלה:

האם ניתן לבצור כרם כדרכו ועל ידי ישראל כיוון שיצאה שנת השמיטה או מכיוון שהפירות הם של שמיטה עדיין גם המלאכות על ידי הגברא אסורות?

תשובה:

איסור בצירת פירות שביעית אינו נובע מהשנה בה אנחנו עומדים אלא מקדושת הפירות, ולכן גם בשנה השמינית אין לבצור פירות שביעית כדרך שהדבר נעשה בשאר שנים.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק יא סעי' ה על פי דברי החזון איש בכמה מקומות.