עובר לפני המתפלל בימים נוראים

שאלה:

האם יש התר בימים נוראים לשבת ולעבור לפני המתפלל שמתפללים ארוך מאוד [בשביל שיהא כוח לעמוד בשאר התפילה ] ישר כוח

תשובה:

מי שחלוש או חולה מותר לו לעקור רגליו, לגבי אדם בריא, אני חושב שמי שמאריך באופן שחורג מאוד מהסטנדרט יש לבקש שישב במקום שאינו מפריע לשאר בני אדם, אבל אין לעבור..

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קב ס"ק י. בבית ברוך על החיי אדם כלל כו כתב שביום הכיפורים שמתענים כל הציבור נחשבים חלושים לענין זה, ולכן אז הדין קל יותר מראש השנה.