ספק נדר לצדקה

שאלה:

בת שקיבלה מאמא שלה ערימת בגדים במצב מצויין [יד שניה] ואמא שלה אמרה לה שתקח לעצמה מה שהיא רוצה. הבת אמרה שהיא תקח את זה לגמ"ח.
האמא הגיבה ואמרה שהיא התכוונה לתת לה ולא לגמ"ח, אבל שתעשה עם זה מה שהיא רוצה, ואז הבת חזרה ואמרה שהיא תקח את זה לגמ"ח. בפועל שהיא הגיעה הביתה עם השקית, היא ראתה שם בגד אחד שהיא כן רוצה לעצמה. האם מותר לה לקחת לעצמה את הבגד?
יש להוסיף
א. היא נשואה [אז אולי אין לה רשות לתת לגמ"ח בלי רשות בעלה – אמנם בד"כ בכאלה דברים יש לה רשות מעיקרא]
ב. היא לא בטוחה שאחרי שאמא שלה הביאה לי היא אמרה בפה בוודאות שהיא תקח לגמ"ח, יתכן שהיא רק חשבה על זה, גם יתכן שהיא רק אמרה שהיא "כנראה" אקח לגמ"ח
ג. במידה וזה נדר, האם יכולה כנגד זה לתת כמה חצאיות שיש לה יד 2 "ולהמיר" בזה את החצאית שהיא רוצה לעצמה?

תשובה:

לכאורה יש כאן חשש נדר, או לעשות תרת נדרים, או לתת את השווי של החצאית כפי שהיא שווה היום יד שניה, יכול להיות גם בבגדים אם זה אכן שווה ערך דומה, ואם היא עצמה ראויה על פי מעמדה הכלכלי לקחת מהגמ"ח, אז זה גם בסדר כמובן.

גמר חתימה טובה.