לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סנטף שקוף על הסוכה

שאלה:

שלום.
יש לי מרפסת עם פרגולה ומעליה סנטף שקוף כך שרואים את השמיים.
האם מותר לבנות במרפסת סוכה?

תשובה:

יש לפרק את הסנטף לפני שמניחים את הסכך, כיון שהוא נחשב סכך פסול וזה שרואים את השמים אינו מועיל.

מקורות:

פלסטיק בכל מקרה פסול לסיכוך כיון שאינו גידולי קרקע, גם לגבי זכוכית שבעבר היתה עשויה מעשבים דנו הפוסקים אם כשרה לסיכוך, ולמעשה ההכרעה שכיון שהשתנתה צורתו אינו כשר לסיכוך, מה גם שכבר הצברר שהזכוכית היום עשויה חול ולא עשבים ואין גידולה מן הארץ, ראה ס' מקראי קודש מה שדן בזה וע"ע הלכות חג בחג עמ' קלה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי את שאלתך, זה לא בידינו להחליט להתיר או לאסור, זו שאלה עקרונית האם זה מותר או אסור, אנחנו לא מחוקקים אלא פרשנים.

  2. האם כשאר שמים סנטף צמוד לסכך לאחר הנחת הסכך, הוא טפל לסכך ויהיה מותר?
    כמו שכתוב בילקוט יוסף לגבי בד לקישוט לסכך
    או שמכיוון שיש לו תפקיד למניעת גשם ואינו בא לשמש את הסכך אז אינו נחשב טפל ופוסל?

  3. כיון שאינו מיועד לנוי אלא לגשם הוא בודאי חוצץ ופסול. [ספציפית לגבי שקוף יש נדון בפוסקים, החזון איש צידד שכיון שאינו מונע שמש כלל אולי אינו פוסל אבל ההכרעה למעשה ברורה בזה לפסול.