מיון וזריקת חפצים מיותרים בחול המועד

שאלה:

האם מותר בחול המועד למיין את החפצים בבית ולזרוק בגדים וכלים וכדומה שלא בשימוש?

תשובה:

שלום וברכה

יש איסור טירחה בחול המועד. ככל שזה נעשה בתוך הבית, רק מיון בלי פינוי, אין בזה איסור אבל זה לא מתאים לחול המועד לפי רוח האיסור הנ"ל.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות חול המועד סימן תקלה סעיף א – ג

סעיף א

אין מפנין מחצר לחצר, אפילו מכעורה לנאה, ולא לפנות דירתו ולא לפנות כליו שאינם לצורך המועד, הגה: כ"ש שאסור להסיע ממונו מעיר לעיר (מרדכי פרק מי שהפך); אבל מפנה הוא מבית לבית באותה חצר; ואם אין הבתים פתוחים לחצר אלא למבוי, יש אומרים שמבית לבית הסמוך לו, מותר. הגה: ואם מתיירא מחמת גניבה בחצר שדר שם, מותר אפילו מחצר לחצר המשתמר; ואפילו מעיר לעיר, בדבר האבד, שרי (הגהות אשירי ומרדכי).

סעיף ב

יש מתירים לפנות מחצר של אחר לחצר שלו, ואפילו מנאה לכעורה.

סעיף ג

הזבל שבחצר אסור להוציא, אלא יסלקנו לצדדים; ואם נתרבה עד שנעשה חצר כרפת, מוציאין אותו לאשפה.