כדורים בצום יום הכיפורים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני חולת פיברומיאלגיה בת 40 ולא ישנה בלילות בלי כדורי שינה. האם מותר לי ליטול כדור שינה בערב יום הכיפורים ואיך?

תשובה:

הכי טוב ליטול את הכדור ללא מים. אם אי אפשר, ניתן לקחת מעט מים מרים [תמצית תה מאוד מרוכזת, או מים עם זרזיף קטן של מלח] ועם זה ליטול את הכדור – פחות מ30 מ"ל.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב רצתי לדעת עם מותר לי לצום ביום כיפור אני נוטלת כדור ציפרלקס ואפרילד זה לחרדות וכדור לקיבה נקסיום ובעלי נוטל כדורים לסכרת האם מותר לנו לצום השמח לתשובה

  2. בנוגע לסכרת אין חשש, כיון שהוא מטופל רק בכדורים, והאיזון בלאו הכי די ישמר כיון שלא יאכל והסוכר לא יעלה.
    גם בנוגע לחרדה, יש לצום ובמקרה של תקף חרדה חלילה ניתן לקחת את הכדור עם מעט מים.