יום טוב שני לבני חו"ל שקיבלו אישור עלייה לארץ

שאלה:

בס"ד
שלום רב
יהודים שחיו כל חייהם בחו"ל, ועכשיו עשו עליה וקיבלו תעודת זהות ומתכוונים לחיות כאן, צריכים לשמור יום טוב נוסף כמו בחו"ל?
ומה לגבי בני חו"ל שעדיין בחו"ל לגבי ג' תשרי? האם יש להם יום טוב נוסף היום גם או שכמו לבני ישראל יום חול וצום גדליה?
תודה רבה מראש.
גמר חתימה טובה

תשובה:

אין יום טוב שני [שלישי] בראש השנה, כי גם מה שיש לנו יומים זה בעצם יום טוב שני [הנוהג גם בארץ ישראל כיון שזה בתחילת החודש ממש ואי אפשר גם במקומות קרובים לדעת אם עיברו את החודש]. השאלה שלהם רק לגבי סוכות. אם הם כבר יהיו כאן בארץ הם פטורים מיום טבו שני, אם עדיין יגורו שם, האישור לבד הוא כלום ועליהם לשמור יום טוב שני.