טלטול טישיו משומש

שאלה:

שלום וברכה,
בראש השנה עלתה אצלי תהייה לגבי דבר שרגילה לעשות ועד כה לא חשבתי שאולי בעייתי. אני לוקחת לבית הכנסת שקית עם סידור, מפתחות וכו'. השאלה האם במהלך התפילה אני שמה טישו משומש בשקית זה הופך אותה למוקצה ואסור לי להחזיר אותה הביתה ולבית כנסת שוב במהלך השבת/חג (בהנחה שאין הבדל ביניהם?) או שבגלל שיש בשקית עוד חפצים ואני לא מחזיקה את הטישו ביד, והוא סוג של "טפל" לשאר הדברים בשקית אין עם זה בעיה?
וכמו כן האם במהלך החג/שבת מותר יהיה לי להוציא את הטישו המלוכלך מהשקית ולהעביר אותו לפח?
תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה!

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש בשקית עוד דברים זה לא נעשה בסיס לדבר האסור [זאת מלבד הדיון של בסיס לחצי שבת, זה נכון גם בערב שבת] אבל לכתחילה יש לנער את המוקצה לפח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, רק כדי לוודא שהבנתי, כשהרב כתב שלכתחילה יש לנער לפח זה מתייחס לחצי השני של השאלה האם מותר לרוקן את הטישו לפח, או שגם לחצי הראשון של האם מותר לשים את הטישו המלוכלך בתוך השקית מלכתחילה?

  2. לכתחילה לפני שהולכים הביתה יש לנער מהשקית לפח. בשעת מעשה אי אפשר לחייב כל רגע ללכת לפח, זה דומה לאדם שמפצח גרעינים ושם את הקליפות בצלחת שזה מותר, ואחר כך לוקחים את הצלחת ושופכים בפח.