התרת נדרים נשים

שאלה:

שלום

נשים אינן עושות התרת נדרים בער"ה, והבנתי שמסתמכות על "כל נדרי" שביום כיפור.
האם מספיק שנמצאות בבית כנסת באותו זמן ושומעות את הקהל אומר כל נדרי או שיש להן לומר בפה יחד עם הקהל?
אם מספיק ששומעות, מדוע הן שונות מהגברים שכן אומרים יחד עם השליח ציבור?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשביל המודעה "מיום כיפורים זה עד יום כיפורים הבא עלינו לטובה יתכן שצריכה לומר עם כולן, מי אמר שנשים שונות מגברים? אני משוכנע שגם הנשים אומרות כל נדרי.