הכנה בחול המועד לאחרי החג

שאלה:

שלום וברכה.
האם מותר שיהודי יעביר דברים ליהודי אחר בחול המועד סוכות שנמצא בחו"ל, כדי שהוא יביא אותם אחרי החג לארץ?
האם יש בזה בעיה מהלכות חוה"מ?
כתיבה וחתימה טובה!

תשובה:

בחול המועד אין אסיור הכנה, יש איסור טירחה, ולכן מלאכה שאין בה טורח – מותרת.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' תקמ ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה ההגדרה של טורח? לבשל ביצה אחת זה לא טורח ולבשל מרק ירקות עשיר זה כבר כן טורח! ולגבי השאלה, האם יש הבדל בין להעביר קופסת ויטמינים להעביר מזוודה? חייב להיות לזה הגדרה הילכתית!
    באופן כללי ובלי לגעת בשאלה ההלכתית כלפי חוה”מ, היום מאוד לא מומלץ להעביר חבילות כשלא יודעים מה הם מכילים, במיוחד אם לא מכירים את השולח. היו הרבה סיפורים ואכמ”ל.