יום טוב

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לישאול עם אמרתי ברוך המבדיל בין קודש לחול ועוד לא היתפללתי ערבית של מוצאש האם כאשר אני יתפלל לומר אתה חוננתנו?2 בבין השמשות של ראש השנה של שכחתי נזכרת מי שלא כיביתי את האור של המקרר האם היה לי מות רע לכבות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אומר אתה חוננתנו.

2. ודאי אסור. אבל היה מותר להביא גוי כל עוד זה בין השמשות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה
    לגבי השאלה השניה לכאורה למה לא להתיר שהרי בסימן רסא סע א מותר לעשות איסורי דרבנן בבין השמשות לצורך שבת?