טעות בביטוי התפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם אמרתי שומעה תפילה [דגש על ה"הי"] בטעות במקום שומע תפילה

ואם אמרתי אלועינו במקום אלהינו (כי פשוט קראתי בכוונת הלב "המשגיח עלינו בפרט" והתבלבלתי)
האם בשני המקרים יצאתי י"ח ?

תשובה:

יצאת ידי חובה בהחלט.

[לאור ריבוי השאלות שלך מסגנון זה הייתי ממליץ לנסות לברר נושא של ocd זה דבר שאם תופסים את זה בהתחלה הרבה יותר קל לטפל, בהצלחה רבה].

מקורות:

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. זה קרה מחמת שניסיתי להתפלל בכוונה ויצא שפחות שמתי לב לביטוי
    ופרט שאני שומע שמי שאמר לא ב|אה במקום לא בא|ה במגילה לא יצא י"ח וכן המ|ולך במקמום המול|ך מהודו עד כוש…
    מדוע פה יצאתי ושם לא יצאתי ?

  2. ולגבי השאלה השנייה כתוב שצואה במקומה במשהו.
    ואם היה ספק והתרשל ואגלאי מילתא שלא היה נקי – לא יוצא י"ח בתפילה ובק"ש [מלבד שעבר על איסור דאורייתא]