ראש שנה

שאלה:

שלום רב!
1.רצית לדעת מאיזה גיל אדם צריך לעשות פרוזבול נשים וגברים?
2.האם בנרות שאני מדליקה ליום טוב מהם אני יכולה להעביר מאש לאש?
3.האם אישה בת 20 רווקה יכולה לעשות את קידוש החג ולהוציא ידי חובה את בני משפחתה בינהם גם אביה ? במידה והוא לא יכול לקדש בגלל קושי עם השפה?
3.האם אני יכולה לשמוע תקיעות שופר בראש השנה מהבית כנסת השכונתית כאשר אני בבית ולצאת בכך ידי חובה ?
תודה!:)

תשובה:

1. כל אדם שיש לו הלוואות שנתן למישהו או חשבון בנק כל שהוא, פנסיה וכדומה צריך לעשות פרוזבול. היום מורים לכל ילד מעל גיל 13 לעשות זאת בגלל החסכון לכל ילד [ילדים קטנים יותר ההורים יעשו להם].

2. אין להעביר מהנרות עצמם אלא מנר נשמה וכדומה.

3. אפשר.

4. תיאורטית אפשר, אבל למעשה לא תשמעי טוב ולכן זה לא כדאי, כמו כן למה לא ללכת לבית הכנסת לספוג את האוירה? זה מאוד כדאי!

שנה טובה ומבורכת.