נרות ופתילות ליל שני של ר"ה

שאלה:

שלום וברכה

איך נכון להכין את הפתילות והנרות של הדלקת נרות בליל שני של ר"ה?
השאלה היא גם לגבי אלו המדליקים בכוסיות שמן עם פתיל צף, האם מותר להוציא את הפתיל צף הישן ולשים במקומו את החדש ולמלא שמן?
וכן לגבי אלו המדליקים בנרונים, את הנרונית שמים בתוך כוסיות זכוכית, האם מותר להוציא את הנרונים מהלילה הקודם ולשים במקומם נרונים חדשים?
ולגבי פעולת ההדלקה, מהיכן הכי נכון לקחת את האש ובאיזה אופן?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

את הפתיל צף יש להכין לפני יום טוב [להכניס את הפתילות במצופים], מותר לשפוך מהכוסית את הפתילות הישנות.

כדאי להשאיר נר נשמה ליד מקום הנרות ממנו ניתן להעביר אש להדליק את הנרות, כמובן לאחר צאת הכוכבים.

שנה טובה.