לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פדיון מנהג התענית בערב ר"ה

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני חפץ לזכות בקיום המנהג החשוב להתענות בערב ראש השנה, אך בפועל אני לא מתכנן להתענות, חשבתי לתת כסף לתרומה כפדיון לתענית, כמו שיש שעושים פדיון במנהג של תענית שובבים, ולקוות שה' יתברך יעלה עלי כאילו התענתי, מה הרב חושב על כך? יש סכום שכדאי לתת? אפשר ממעשר כספים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

פדיון תענית אינו ממש כמו תענית, זה רק איזו זכות ושייכות לענין הכפרה. בדרך כלל פדיון תענית זה דמי ארוחת אותו יום. אבל בכל מקרה לזכור שזה לא ממש באמת מועיל במקום… אדם בריא כדאי לו להתענות עד מנחה גדולה זה לא מאוד קשה, ובטור מפליג בגודל מעלת תענית זו.

שנה טובה ומבורכת.