חכמי הגמרא ומעלתם

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש שאלה אחת שמאוד מציקה לי
יש כל מיני סיפורים בגמרא על דברים שקראו בעולם הבא איך אפשר לדעת מפה מה קרה בעולם הבא ומי רדף אחרי מי וכו'… הדבר השני שיש בתי מדרש בתקופת הגמרא מה היו לומדים שם עוד לא הייתה גמרא הרי… כל היום היו לומדים רק תנ"ך?!

תשובה:

שלום וברכה

כדי להבין כיצד יודעים חכמי הגמרא דברים צריך להבין במי מדובר… מדובר באנשים שהיה בכוחם להחיות מתים, רוח הקודש היתה אצלם דבר תדיר, מה שקרוב במובן מסויים לנבואה ורבים מהם זכו לגילוי אליהו הנביא ולשוחח איתו… אז אחרי שנתחיל להבין במי מדובר נבין שההשגות שלהם במקום אחר מזה שלנו…

בבתי המדרש בתקופת הגמרא לא למדו סתם תנ"ך, למדו גמרא… הם הרי אמרו את האמור בגמרא… עברו שם שמועות ודיונים הלכתיים שהגמרא שלנו היא רק סיכום של כל מה שדנו שם.

שבת שלום ומבורך.