לחורר חור בקיר משותף

שאלה:

לאבא שלי יש חדר פנימי בבית ללא חלונות,
הוא רוצה לחורר חור צר בעובי של צינור מים של מזגן בקיר,
וקיר זה משותף עם חצר האחורי של השכן
כלומר מצד אחד זה החדר ללא אוויר ומגבו יש חצר אחורית של השכן (שלדעתי כמעט ולא בשימוש!),
אבי מעוניין לחורר את החור מעל גובה אדם כלמור צמוד לתקרה כך שלא יזיק מבחינת היזק ראייה או כל היזק אחר,
ומאידך לו זה יעזור שייכנס קצת אוויר ולא יהיה שם חנוק כ"כ וטחב,
השכן מתנגד
שאלתי האם יש לשכן סמכות למנוע מאבי לחורר את החור או לא
בהינתן לכך שזה לא יזיק לו כלל! מדובר בחור צר ובמיקום גבוה ע"י התיקרה,
תודה מראש
ובכבוד רב.

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לפסק דבר ברור צריך לשמוע את הצד השני, אולם אם אין לצד השני טענה עניינית, הוא לא יכול להתנגד מלחורר חור בקיר משותף – אם החור לא מהווה חשש להיזק ראיה ולא מזיק את הכותל ולא את השכן.

בהצלחה.