לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הורדה שירים/סרטונים מיוטיוב בעבר

שאלה:

היום כידוע יוטיוב בתנאי השירות שלה אוסרת הורדה של שירים וסרטונים. אך מה לגבי הורדות שכבר בוצעו לפני שיוטיוב החלה את התנאים האלה, האם יש למוחקם או שמה הם מותרים?

תשובה:

שלום וברכה,

השימוש ביוטיוב נעשה על ידי כלל הציבור ומעלים ומורידים תכנים מבלי להיות מודע לכללים. ולכן לא ניתן לומר שהכללים מקובלים על הציבור. וגם בעלי יוטיוב מודעים שהכללים שלהם לא נשמרים. ומאחר והתכנים שם לא שייכים ליוטיוב, והכללים שלהם לא התקבלו על דעת המשתמשים לכן מותר להוריד תכנים מיוטיוב כל עוד אינם מוגנים בזכויות יוצרים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    לגבי, "כל עוד אינם מוגנים בזכויות יוצרים."
    אם רוצה להוריד שיר כדי לקחת חלק ממנו שיעזור לי ללמוד את החלק בגיטרה (שיר של 13 דקות), מותר?
    מה לגבי אם אני משלם על מנוי יוטיוב פרימיום שמבטל את הפרסומות שבאות על ידי יוטיוב שצצות לפעמים במהלך סרטונים ובתחילתם (אך לא בהכרח רק בהתחלה וגם יוצרי הסרטונים לפעמים מפרסמים דברים)
    נראה לי שיוטיוב פרימיום מאפשר להוריד סרטונים (דהיינו יש לי את האפשרות, לא זוכר האם זה בגלל הפרימיום) אך לא למחשב האישי, כלומר כן למחשב, אך עדיין זה כלול בתוך האפליקציה שלהם, אי אפשר להוציא אלא אם מתחכמים סביר להניח שאז אפשר למצוא את הקובץ שהורד למחשב.

    תודה רבה כבוד הרב