קרם הגנה נוזלי בשבת

שאלה:

שלום לאתר דין!

בעבר הרחוק שאלתי באתר האם מותר להשתמש בקרם הגנה נוזלי שהוא ממש כמו מים ואמרתם שמותר.

השאלה הראשונה שלי האם יהיה מותר גם למרוח קרם הגנה נוזלי/מימי על הפנים? או באופן כללי האם מותר למרוח משהו נוזלי על הפנים או שמריחת דבר נוזלי גם זה נחשב ממרח?

השאלה השניה שלי היא שמרוב שהקרם הגנה הזה נוזלי צריך לשקשק אותו מעט לפני יציאתו (לפי ההוראות שימוש) ויש לו גם מן גולה/כדור קטנטן שמורכב בתוך הבקבוק שעוזר בשקשוק שלו האם יש אם זה גם בעיה בשבת ?

תשובה:

אין הבדל אם זה על הפנים או במקום אחר, ואם זה נוזלי ממש מותר.