ערבית במוצ"ש בזמן מוקדם

שאלה:

ש מקומות שמתפללים, מוצ"ש ערבית, רבע שעה לפני הלוח,
וכך כשהם גומרים, אז יצאה השבת שבלוח.

מישהו טען, שזה זלזול בשבת, שנראה שממהרים "להוציא" את השבת מוקדם.

יודעים על מקומות לפני דור, שכך עשו? קהילות שכך נהגו
או מקורות אחרים??
אשמח למקורות להשכנת שלום….

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע למה נדרש מקורות. ודאי מותר להתפלל ערבית גם מבעוד יום כמבואר בגמרא בברכות, כל שכן לאחר צאת הכוכבים של שיטת הגאונים. רק זה לא מומלץ, כי יש אנשים שכאשר הם רואים ערבית זה כבר סימן להם שנגמרה שבת וניתן לעשן וכו'… לכן אכן המנהג הנכון להתפלל לפחות 35 דקות לאחר השקיעה, מרויחים עוד קצת תוספת שבת, עוד קצת מנוחת הנפש, ולא באים לידי מכשול.