סיכוך בענפי דקל מניפה מעוגלים סגורים

שאלה:

ישנם שני סוגי סכך דקל (ואולי יותר) יש את זה שממש לאורכות יש רווחים. כמו זה:
https://www.movers-israel.com/wp-content/uploads/2019/09/WhatsApp-Image-2019-09-09-at-14.25.20-1.jpeg

ויש את הסכך דקל שהוא סגור, השני בעייתי נכון? כמו זה:
https://cdn.gardenjornal.com/4317347/fan_palm_care_indoors_-_tips_for_growing_fan_palm_palms.jpg.webp

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אין בזה בעיה, על נסרים אמרו שברוחב ארבעה הם פסולים משום גזירת תקרה כי דרך לעשות מהם תקרה אבל כאן זה עלים על כל המשתמע מכך, ולכן אין בזה גזירת תקרה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. חור בכל ענף? חור אחד מהכל?
    מחילה על הטירחה. פשוט באמת נראה לי תמוה, לא למדתי את הסוגיה. ופשוט הבנתי שזה הסכך שכנראה השנה יהיה להוריי שאבוא להתארח. ונראה לי קצת תמוה סכך סגור…. לכן אם אפשר קצת הסבר יותר מפורט מה בדיוק לעשות – אשמח. אם לא עכשיו אז אפילו בהמשך… יש זמן עד סוכות…
    תודה מראש.

  2. תודה. לילה טוב.
    זו גם ההזדמנות לברך את רבני האתר המשיבים, הצוות הטכני, וכן את התורמים בשנה טובה. כתיבה וחתימה טובה. תזכו לברכה בזמן. נתתם מזמנכם למענינו. תזכו שתספיקו לעשות הרבה בזמן מועט. כעין "מתוך שחסידים הם תורתם משתמרת".