תקיעת שופר בבית כנסת ספרדי

שאלה:

האם אני בתור אשכנזייה יוצאת י"ח שופר בבית כנסת ספרדי שם תוקעים (ואם כן האם זה לכתחילה?)

תשובה:

אין הבדל בין אשכנזים לספרדים בתקיעות [בין האשכנזים עצמם יש כמה מנהגים בענין השברים, אבל הרבה מאוד מקהילות אשכנז תוקעים כמו הספרדים]. לתימנים יש תרועה שונה.

שנה טובה ומתוקה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב
    מה הדין לגבי ברכת שהחיינו ביום השני לאשכנזי שמתפלל במניין ספרדי [לא כש"ץ או בעל תוקע]
    האם צריך לברך לעצמו ואם כן מתי?

  2. לכאורה צריך לברך, ויברך לפני ברכת השופר כי אחר כך לא יוכל [לכתחילה לובש בגד חדש לצאת מידי ספק, אבל גם מי שאין לו בגד חדש מברך] ראה משנה ברורה סי' תר ס"ק ז.