שאלה על פרוזבול

שאלה:

שלום,
אני גר בדירת שותפים כבר כמה שנים. יש מספר שותפים שחייבים לי כסף משנים קודמות על חשמל, מים ועוד. אם לא אעשה פרוזבול לא אוכל לבקש מהם את הכסף אחרי ראש השנה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שמיטה משמטת רק חובות של הלוואה, אבל שאר חובות השמיטה לא משמטת. אולם אם זקפת את החוב במלווה – פירוש: שתבעת את החוב – הרי זה נחשב כהלוואה והשמיטה משמטת.

ולכן אם תבעת מהם את החוב והם לא פרעו השמיטה משמטת, ועליך לערוך פרוזבול כדי שהשמיטה לא תשמט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    תודה על התשובה.
    אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף – השותפים יודעים בראש שלהם שהם חייבים לי כסף ושיום אחד אבקש מהם, זה לא ש"תבעתי" מהם את הכסף. האם במקרה כזה אני חייב לעשות פרוזבול?