לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פרוזבול

שאלה:

האם צריך להזדרז לשלם חשבונות של מעלית ושאר בעלי מקצוע לפני סוף שמיטה בגלל שאולי הם לא עושים פרוזבול

תשובה:

שלום וברכה,

אם הם תבעו את הכסף הרי החוב נזקף במלווה והשמיטה משמטת. מסתבר שיש להזדרז כדי שהם לא יתבעו אחר המשיטה ויעברו באיסור לא יגוש. כמו כן אם עברה שנת שמיטה ולא שילמת ואתה משלם לפני שהם תובעים הם לא עוברים באיסור כיון שהם לא נוגשים את החוב שוב אחר השמיטה. יש עליהם מצווה לומר משמט אני, אולם האיסור של לא יגוש אינם עוברים אם לא תבעו.

בהצלחה.