פרוזבול דרך אתר דין לספרדים

שאלה:

שלום

אני ואשתי ספרדים. יש לי כמה שאלות:

א) האם הפרוזבול אונליין של אתר דין מועיל גם לספרדים?
ב) האם אשתי צריכה לעשות פרוזבול אונליין עבורה? יש לה חשבון בנק על שמה. במקרה שהיא לא צריכה לעשות פרוזבול אונליין נוסף, איפה אני מציין שהפרוזבול שלי יועיל עבורה?
ג) יש לי ילדה בת 5 וילד בן 3. האם אני צריך לציין בפרוזבול אונליין שהפרוזבול יועיל עבורם? איפה לציין את זה?
ד) האם צריך לעשות קנין סודר בפרוזבול אונליין? אם לא, למה לא? ואם כן, איך עושים?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

רבני בית הדין של נתיבות חיים הינם דיינים קבועים ולכן עריכת פרוזבול דרך אתר דין בבית הדין נתיבות חיים הינו לכתחילה גם לשיטת מרן השולחן ערוך ומועיל גם לדעת הספרדים.

אם לאשתך יש חשבון נפרד עליה לערוך פרוזבול בנפרד, היא יכולה לשלוח אותך שליח, או שתמלא את שמה בפרוזבול אונליין שבאתר דין.

אם אתה עורך גם עבור בני משפחתך תכתוב את שמך, ותוסיף ובני ביתי.

אין צורך לעשות קניין בעריכת פרוזבול.

בהצלחה.