נצרות

שאלה:

שלום, רציתי בבקשה לשאול את כבוד הרבנים:
לגבי הנוצרים שחז"ל אומרים שהם עובדי עבודה זרה.
האם למעשה נוצרי חילוני/אתאיסט מן השורה שאינו גונב או רוצח או נואף , אלא אדם נורמלי, עדיף על אדם "טוב" שגם לא עושה עבירות אבל כן הולך לכנסייה ומאמין באיש ההוא?

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך, ברור שמי שאינו עובד עבודה זרה עדיף על מי שכן עובד עבודה זרה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. נכון, אחדד, התכוונתי ש :
    א.האתאיסט לא מאמין בבורא בעוד שהעובד עבודה זרה כן מאמין באל ובכך שהוא מנהיג את העולם.
    ב.כתוצאה מכך הנוצרי המאמין נזהר מלעשות מעשים לא מוסריים ולא עלינו הולך לכומר לבקש מחילה עליהם , כלומר יש משהו שמרתיע אותו והופך אותו לאדם טוב יותר…לפחות ברמה ההתנהגותית.
    הוא עושה תהליך של חזרה בתשובה, אמנם בצורה מעוותת ולא לפי האמת האמיתית של העולם אבל תהליך התשובה בהנחה שהוא כנה הוא אמיתי.
    .הנוצרי המאמין מכיר את הברית הישנה ואת מעמד היהודים המתואר בתורה,אולי הוא מכיר גם את הנביאים והשופטים והמלכים ועוד. אמנם עיקר אמונתו היא בברית החדשה אבל לפחות הוא מכיר כתבים כאלה, בעוד שהתאיסט לא מכיר, וכל אמונותיו מבוססות על השקפות אישיות ומדע.

    יוצא כביכול שהאתאיסט יתכן והוא פורק עול ,ואינו קשור לבורא עולם כלל. הוא מפחד אם בכלל רק מהחוק, ולא מהאל, וכל מעשיו הטובים נובעים בתקווה מחינוך טוב ולא מתוכן דתי מחייב…
    לעומתו הנוצרי המאמין ייתכן ודרכיו יפות , הוא מתנדב, הוא לא רוצה לפגוע בברואי האל וכו אבל כל הנהגותיו הדתיות מבוססות על שקר
    זו כוונת שאלתי
    אבל אני מבין שהעיקר היא העבודה זרה .

  2. זו הערה מענינת, צריך לחשוב עליה, כלומר ודאי שלדעות שבני נח הוזהרו על השיתוף פשיטא כדברי שהאתאיסט עדיף, אבל אם לא הוזהרו על השיתוף, אף שזו עבודה זרה, יש לעיין.

  3. תודה!
    אגב האם אין דין תינוק שניסה אצל הגויים? לגבי עבודה זרה?
    מאיפה אותו ילד שהתחנך ללכת לכנסייה ידע שזה עבודה זרה הוריו ומוריו וחבריו לא יאמרו לו הרי….

  4. אכן חרגתי קצת מהשאלה המקורית אבל בכל מקרה, לגבי יהודי תינוק שנשבה בהקשר הנצרות:
    למה שיענשו כלל ועיקר?
    א.למיטב ידיעתי יש מחלוקת האם המושג תינוק שנשבה בכלל חל על היהודים הגרים בארץ ישראל .נדמה לי שהרב קוק זצ"ל התחיל בנושא , ורבנים גדולים אחרים גם התבטאו והרב עובדיה נטה להקל גם כן .
    מקור:
    https://www.hidabroot.org/question/264775
    ב.אם אני לא טועה שמעתי כמה רבנים שאומרים שאותם חילונים שאין להם עונש כלל כי הם כתינוק שנשבה ולכן דינם כשוגג.
    אזי נראה שקל וחומר לגבי נוצרים שלא חיים בקרבת יהודים אשר יכולים לגלות להם שאמונתם ומעשיהם היא עבודה זרה.
    בברכה,
    השואל

  5. תינוק שנשבה אינו פטור גמור, וגם שוגג צריך כפרה, שוגג מביא קרבן על חטאתו, אלא שאינו נחשב מזיד. רבי אלחנן וסרמן בעצם נוגע בשאלה כיצד ניתן לצפות מרועה אווזים להאמין בדבר שגדולי הפרופסורים נכשלו בו, והשיב, שמי שמביט בעולם במבט שאינו משוחד מגיע לאמת. כלומר אין כמעט אדם שהוא ממש אנוס..